Dit zijn onze trainingen.

Kies een training voor uzelf.

Of kies voor maatwerk voor uw organisatie.

Training Artikelen schrijven

"Maar ik ben helemaal niet creatief!"
"Ik vind het zo moeilijk om een leuke titel voor mijn artikel te bedenken ..."
"Mijn lezers lezen mijn artikelen niet!"
"Het kost me zoveel tijd om een leuk artikel te schrijven ..."
"Ik heb het idee dat al mijn artikelen dezelfde stijl en dezelfde structuur hebben. Kan dat niet anders?"
Jawel! Volg onze training ‘Artikelen schrijven’ en het wordt uw tweede natuur.

Programma training Artikelen schrijven

U leert ...
... het juiste artikel te schrijven voor de juiste doelgroep

  • Bepaal vooraf uw doel, doelgroep en onderwerp.
  • Kies of u gaat informeren of amuseren.
  • Construeer het geraamte van uw tekst.


... een logische opbouw te kiezen voor elk artikel

  • Heading, lead, bodytekst: welke mogelijkheden heeft u?
  • Het leesmotief: hoe trekt u de aandacht van de lezer?
  • De approach: hoe presenteert u uw ‘nieuws’ aantrekkelijk?


... creatief te schrijven

  • Pas stijlvariatie toe.
  • Kies een verfrissend perspectief.
  • Laat uw zinsopbouw los en gebruik eens staccatostijl.

Resultaat van de training Artikelen schrijven

Na afloop van deze training ...
... presenteert u uw nieuws als een volleerd reporter;
... weet u uw lezer met uw stijl en aanpak te boeien;
... kunt u niet wachten tot u weer een artikel mag schrijven.

Doelgroep

Voor iedereen die regelmatig artikelen schrijft.

 

Bent u net begonnen met artikelen schrijven, dan krijgt u meer zekerheid. Schrijft u al regelmatig, dan kunt u nieuwe ideeën opdoen. Even alles vanuit een andere invalshoek bekijken. Bent u professional? Ook dan kan de training u nieuwe impulsen geven. Een professioneel klankbord is immers altijd mooi meegenomen!

Didactiek

Uw kop staat me niet aan!
Deze opmerking zult u meer dan eens horen tijdens de training. Waarom? Voor boeiend schrijven is creativiteit nodig. En dat begint al bij de kop van uw artikel! Als u ervan doordrongen bent dat u de lezer met elke zin en elk woord de tekst in moet slepen, toont u vanzelf de creativiteit die nodig is voor een echt boeiende tekst. Uiteraard oefenen we hier veel mee.

 

+ E-coaching
Na de training stuurt u een tekst naar de trainer. Hij of zij bekijkt uw tekst en geeft u feedback in een persoonlijk coachingsfilm. Hoe dat werkt, ziet u hier.


+ 40 dagen lang gratis tips!
Na de training krijgt u via onze app nog 40 dagen lang elke dag 1 tip die aansluit bij uw training. Deze tip houdt u bewust van wat u hebt geleerd. Het idee hierachter is dat u door nog 40 dagen lang bezig te zijn met het geleerde, de leerstof nog beter ‘inslijt’ en het effect nog groter wordt!

 

Download hier de samenvatting van deze training.

 

Klantervaringen

"De training Artikelen schrijven heeft mij en mijn collega's weer bewust gemaakt van de lezersvragen die je lezers hebben na het lezen van de kop of de eerste alinea. Ook is het goed om weer scherp te krijgen hoe een tekst opgebouwd wordt, dat je eerst start met een werkplan en hoe je de lezers kunt prikkelen. Anja, onze trainer, maakte ons op een leuke manier bewust van onze doelgroep en wat goed gaat en beter kan. Tijdens de training hebben we veel geschreven en gedeeld, waardoor we van elkaar konden leren. Een erg fijne aanpak, met veel plezier en interesse de training gevolgd!" Jenny Rodenhuis, corporate communicatieadviseur bij De Friesland Zorgverzekeraar

"Een verse blik op teksten, dat was wat ze wilde. Lezers lekker maken. Wekelijks gebruik van de ingrediënten uit de cursus is het resultaat. Haar teksten zijn nu overzichtelijk als een gespiegeld schap. Aantrekkelijk als de geur van vers gebakken brood. En zo duidelijk als de bonusaanbieding. Wil jij ook meer handvatten voor schrijven van artikelen in jouw winkelwagentje? Zet deze cursus dan op je lijstje! In deze tekst over de cursus zijn woorden gebruikt die je associeert met een heel ander onderwerp: supermarkt. Dit was één van de oefeningen uit de cursus." Winnie Dijkerman, medewerker Communicatie en Voorlichting, gemeente Gennep

“De training 'Boeiende artikelen schrijven' heeft mij de ogen geopend. Niet zo maar beginnen te schrijven aan een artikel, maar eerst bedenken wat voor een soort stuk je gaat schrijven en wat je doelgroep is. Een aantal praktische tips met wat theoretische achtergrond informatie zorgt ervoor dat ik veel beter beslagen ten ijs kom. Met als gevolg een boeiender artikel dat beter gelezen wordt.” Ellen Bron, secretaresse bij Rijn IJssel Arnhem

 

 

Data en kosten

Inschrijven

Inspiratie bij de training Artikelen schrijven

Meer weten over artikelen schrijven? Hier vindt u inspiratie!

Schrijf een artikel met lef!

Ik ben helemaal niet creatief! Dus loop ik vast als ik weer een artikel moet schrijven. Zo saai. Zo voorspelbaar. Zo niet leuk voor de lezer. En hangt de deadline als een loden last om mijn nek. Herkenbaar? Geen zorgen, met wat eenvoudige tips schrijft u al een artikel dat de lezers tot aan de laatste letter verslinden. Lees meer in dit artikel.

Ieder communicatiemiddel vraagt om een andere schrijftechniek of opbouw

Knippen en plakken van teksten van en naar verschillende communicatiemiddelen lijkt efficiënt. Maar ís het uiteindelijk niet. Dus geen pdf van je brochure op je website. Of je webtekst laten opmaken als brochure. Kies voor kwalitatieve teksten. Die lezersgericht zijn. En doelgericht zijn. Dat zijn altijd teksten waarover je eerste even nadenkt voordat je gaat schrijven. Waar moet je als schrijver van tevoren over nadenken? U leest het hier.

 

 

Locatie

Contact

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training. Kort en krachtig en helemaal op maat. Geen enkele training is standaard. Alle combinaties zijn mogelijk.

 

Een advies op maat

Wilt u een advies op maat? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.CONTACTFORMULIER
Sorry, we hebben ook de rood gemarkeerde gegevens van u nodig. Vul ze alstublieft in.
Uw naam: *
  Man Vrouw
Organisatie:
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Waar kunnen we
u mee helpen?