Dit zijn onze trainingen.

Kies een training voor uzelf.

Of kies voor maatwerk voor uw organisatie.

Training Effectief communiceren met MBTI

Ieder mens heeft communicatievoorkeuren. Die ontwikkelen we tijdens ons leven.
Dit zijn vaak (onbewuste) gedragspatronen die ons helpen in ons dagelijks leven.
Maar … onze communicatievoorkeuren zijn tegelijkertijd een bron van veel miscommunicatie en conflicten. Door u bewust te zijn van uw eigen gedragspatronen, kunt u ze flexibeler inzetten. U leert effectiever communiceren.

De training wordt natuurlijk gegeven door een MBTI-gecertificeerde trainer!

Programma Effectief communiceren met MBTI

U leert …

 

… welke communicatievoorkeuren u heeft.

  • U leert de ins en outs van de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI).
  • U ervaart welke communicatievoorkeuren u heeft.
  • U ziet welke valkuilen en kansen er voor u zijn.

 

… hoe u de communicatievoorkeuren van anderen herkent.

  • Taxeren: u herkent de communicatievoorkeur van een ander.
  • Waarderen: u leert de voorkeuren van een ander waarderen.
  • Reageren: u leert om te gaan met de voorkeuren van een ander.

 

… hoe u uw communicatievoorkeuren effectief inzet.

  • Afstemmen: u leert de voorkeuren van uzelf af te stemmen op een ander.
  • Gebruiken: u leert hoe u uw voorkeuren kunt inzetten om een doel te bereiken.
  • Aanpassen: u kunt uw voorkeuren onderdrukken en aanpassen aan de situatie.

Resultaat van de training Effectief communiceren met MBTI

Na afloop van deze training ...
... (her)kent u uw eigen MBTI-voorkeuren (dominante communicatievoorkeuren);
... communiceert u effectiever door beter af te stemmen op de voorkeuren van de ander;
... ontwikkelt u meer begrip voor uzelf en de voorkeuren van anderen.

Doelgroep

Voor iedereen die…
… nieuwsgierig is naar het hoe en waarom van zijn gedrag. En dat van de ander!
… graag wil leren om (nog) effectiever te communiceren.

Didactiek

In een veilige setting ontdekt u aan de hand van oefeningen en voorbeelden welke voorkeuren u heeft en wat dat betekent in de communicatie met anderen. Juist ook de voorbeelden van elkaar zorgen voor herkenning en nieuwe inzichten over uzelf en de ander. Dit is de basis voor wederzijds begrip.

 

Download hier de samenvatting van deze training.

 

Klantervaringen

“Met deze training leer je jouw en andermans voorkeursgedrag herkennen, waarmee je de communicatie kunt afstellen zodat dit prettiger en beter verloopt.” Nicole Fielmieg, medewerker DIV bij gemeente Heumen

“Herken de communicatievoorkeur van jezelf en anderen en doe er je voordeel mee!” Jolien de Brabander, medewerker volkshuisvestingsregelingen bij gemeente Roosendaal

“De training geeft op een prettige manier inzicht in hoe mensen met elkaar communiceren en ondersteunt om met elkaar visies en inzichten te delen. Op een prettige en open manier wordt geleerd elkaar feedback te geven, waarbij inzicht wordt gegeven wat feitelijk waarneembaar gedrag is en een interpretatie van gedrag.” Marc Boscha, beleidsadviseur bij gemeente Bronckhorst

Data en kosten

Inschrijven


Inspiratie bij de training Effectief communiceren met MBTI

Meer weten over effectief communiceren met MBTI? Hier vindt u inspiratie!

Hoe onze communicatievoorkeur ons soms in de weg zit

We praten zoals we het zelf graag horen. We schrijven zoals we het zelf graag lezen. Daarom gaat het vaak mis. We begrijpen niet wat de ander bedoelt. Psycholoog Carl Jung onderzocht deze misverstanden. Later is dit verder ontwikkeld tot het instrument Myers Briggs Type Indicator (MBTI). In dit artikel 8 irritaties met als simpele oorzaak: we zijn allemaal anders. 

Een fleurige kijk op MBTI

U kent uw 4-letterige MBTI-profiel. Maar heeft u uw profiel ook weleens vergeleken met een plant? Niet? Kijk dan eens op deze poster. De eigenschappen van bepaalde planten zijn gekoppeld aan de verschillende types. In welke plant herkent u zich? 

Typisch typies

Iedereen is anders. En dat is maar goed ook! Binnen uw werk of privé is de kans groot dat u met verschillende MBTI-profielen te maken heeft. Maar u mist het overzicht van verschillende profielen (typies). En wat is kenmerkend voor het profiel van die collega of dat familielid? Het overzicht Typies helpt u daarbij! 

Moeder en dochter: twee inspireerde dames aan de basis van MBTI!

Verenigde Staten, begin jaren ’20. Isabel Myers zou binnenkort gaan trouwen met haar verloofde Clarence Myers. Daarom stelde ze haar lief voor aan haar moeder, Katharina Briggs. Een leuke match en toch was Katharina ook verrast. Clarence bleek namelijk een andere kijk op dingen te hebben dan zij en haar familie...

Met dit inzicht dook Katharina in de theorieën van Carl Jung over verschillende persoonlijkheden (Psychologische Types). Zijn conclusie? Mensen verschillen in de manier waarop ze de wereld zien en hoe ze beslissingen nemen. Het lezen van Psychologische Types zorgde voor veel herkenning bij Katharina.

De theorieën van Jung vormden de basis voor MBTI. Briggs en Myers wilden deze ideeën toegankelijk maken voor een breed publiek: iedereen moest kunnen achterhalen welk psychologisch type hij of zij was. Daarvoor ontwierp Isabel Myers een vragenlijst. De vragenlijst is de afgelopen decennia door wetenschappers verder onderzocht en ontwikkeld.

Intussen is de MBTI wereldwijd het meest gebruikte persoonlijkheidsinstrument. Vooral de positieve insteek van het instrument is zijn kracht.

 

Locatie

Contact

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training. Kort en krachtig en helemaal op maat. Geen enkele training is standaard. Alle combinaties zijn mogelijk.

 

Een advies op maat

Wilt u een advies op maat? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.

 CONTACTFORMULIER
Sorry, we hebben ook de rood gemarkeerde gegevens van u nodig. Vul ze alstublieft in.
Uw naam: *
  Man Vrouw
Organisatie:
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Waar kunnen we
u mee helpen?