Dit zijn onze trainingen.

Kies een training voor uzelf.

Of kies voor maatwerk voor uw organisatie.

Training Schrijven in taalniveau B1

"Maar kom op, dít snappen mijn lezers toch wel?”

 

Dat horen wij vaak in trainingen. Maar weet u dat ongeveer 60 procent van de bevolking moeite heeft met teksten van bedrijven en overheden? Hoe dat komt? Teksten zijn te moeilijk. De lezer moet een te hoog taalniveau hebben om de teksten te kunnen begrijpen. Daarom adviseren wij organisaties om in taalniveau B1 te schrijven. Lukt u dat, dan begrijpt 80% procent van de Nederlandse bevolking uw teksten zonder moeite!

 

In deze training helpen we u op weg. U leert niet alleen alles over taalniveaus, u leert ook schrijven voor taalniveau B1.

Programma training Schrijven in taalniveau B1

U leert …

… hoe mensen lezen.

  • Lezen als economisch proces.
  • Kennis-, interesse- en taalniveau bepalen.
  • Rekening houden met uw lezer.

… welke taalniveaus er zijn.

  • Maak kennis met de 6 taalniveaus.
  • Leer inschatten op welk niveau een tekst geschreven is.
  • Wat kan een lezer op taalniveau B1.

 

… hoe u een tekst op taalniveau B1 schrijft.

  • Aan welke kenmerken voldoet een B1-tekst.
  • Hoe krijg ik mijn boodschappen in B1 op papier.
  • Hoe overtuig ik mijn collega’s van het nut van taalniveau B1.

Resultaat van de training Schrijven in taalniveau B1

Na afloop van deze training ...
... schrijft u elke tekst op taalniveau B1;

... kent en herkent u de andere taalniveaus;

... overtuigt u uw collega’s van het nut en de noodzaak van taalniveau B1.

Doelgroep

Voor iedereen die ...
... teksten schrijft voor grote groepen mensen;
... teksten schrijft voor groepen met taalniveau B1;
... heldere en klantgerichte teksten wil leren schrijven.

Didactiek

Op welk taalniveau schrijft u nu?
Voordat de training begint, vult u een intake in. Ook stuurt u enkele zelfgeschreven teksten naar ons toe. Die teksten gebruikt de trainer in de training. Zo ziet u ’s morgens meteen waar het meeste werk te verzetten valt. Het huidige taalniveau van uw teksten is dus leidend voor het programma.

+ 40 dagen lang gratis tips!
Na de training krijgt u via onze app nog 40 dagen lang elke dag 1 tip die aansluit bij uw training. Deze tip houdt u bewust van wat u hebt geleerd. Het idee hierachter is dat u door nog 40 dagen lang bezig te zijn met het geleerde, de leerstof nog beter ‘inslijt’ en het effect nog groter wordt!

 

+ E-coaching
Na de training stuurt u een tekst naar de trainer. Hij of zij bekijkt uw tekst en geeft u feedback in een persoonlijk coachingsfilm. Hoe dat werkt, ziet u hier.

 

Download hier de samenvatting van deze training.

Klantervaringen

"De cursus schrijven in Taalniveau B1 geeft je concrete vaardigheden om teksten te schrijven die bijna iedereen gelijk begrijpt. Doordat het programma interactief is, vliegt de dag voorbij. Een echte aanrader." Jasper Laman, adviseur procescommunicatie bij ING Bank

 
“Wil jij af van jouw 'standaard' schrijfstijl? Wil jij een groter publiek bereiken met je manier van schrijven? Volg dan een cursus Schrijven in taalniveau B1 bij Loo van Eck. Zij geven jou de tips om het tot een succes te maken zonder de praktijk uit het oog te verliezen.” Marco van Steenis, binnen- en buitendienstadviseur particulieren bij Coöperatie Univé U.A.

“Onlangs hebben mijn collega's en ik een training gevolgd van Loo van Eck. Zonder uitzondering hebben de deelnemers de cursus als erg positief ervaren. De prettige sfeer, de aandacht, uitleg en oefeningen maakten dat het een leuke en leerzame dag was.” Tanja Adelerhof, woonconsulent bij Stichting GroenWest

 

Data en kosten

Inschrijven

Locatie

Contact

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training. Kort en krachtig en helemaal op maat. Geen enkele training is standaard. Alle combinaties zijn mogelijk.

 

Een advies op maat

Wilt u een advies op maat? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.CONTACTFORMULIER
Sorry, we hebben ook de rood gemarkeerde gegevens van u nodig. Vul ze alstublieft in.
Uw naam: *
  Man Vrouw
Organisatie:
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Waar kunnen we
u mee helpen?