Dit zijn onze trainingen.

Kies een training voor uzelf.

Of kies voor maatwerk voor uw organisatie.

Training voor schrijfcoaches

Uw organisatie maakt werk van de schriftelijke communicatie. Medewerkers zijn getraind in het schrijven van bijvoorbeeld brieven, e-mails of webteksten. En u bent of wordt schrijfcoach. U helpt uw collega’s bij het schrijven van hun teksten. Dat is niet altijd even makkelijk. Want hoe geef je feedback? En hoe overtuig je je collega? En hoe voorkom je dat jij uiteindelijk al het werk doet?

 

Daar heeft u speciale vaardigheden voor nodig. U moet niet alleen weten hoe u een goede tekst schrijft, u moet ook in staat zijn op een positieve manier feedback te geven én te overtuigen.

Programma Training voor schrijfcoaches

U leert …

… waaraan een goede tekst voldoet.

  • De perfecte opbouw van een brief of e-mail.
  • De stijl van uw organisatie.
  • Helder, duidelijk en klantgericht.

… wat de rol van de coach is.

  • Stimuleren en ontwikkelen.
  • Positief feedback geven in een coachgesprek.
  • Regie over het proces: de schrijfcoach neemt initiatief.

 

… om te gaan met weerstand.

  • Verschillende vormen van weerstand.
  • Do’s and dont’s bij weerstand.
  • Collega’s overtuigen van jouw standpunt.

Resultaat van de Training voor schrijfcoaches

Na afloop van deze training ...
... meet en beoordeelt u zelfstandig elke tekst;

... geeft u positieve feedback aan uw collega’s in een coachgesprek;

... weet u om te gaan met weerstand.

Doelgroep

Voor iedereen die ...
... onze schrijfstijl al kent en hanteert;

... schrijfcoach is of wil worden;

... collega’s feedback wil geven op hun teksten.

 

Wilt u deze training volgen? Dan is het belangrijk dat u onze schrijfstijl kent en hanteert. Dit is namelijk een vervolgtraining.

Kent u onze schrijfstijl nog niet? Volg dan eerst de training 'Brieven en e-mails schrijven'.

Didactiek

U werkt met uw eigen teksten
Voordat de training begint, vult u een intakeformulier in. Ook uploadt u teksten die u van feedback moet voorzien. Uw eigen dagelijkse praktijk staat dus centraal in deze training. U krijgt van onze een handige checklist, zodat we meteen aan de slag kunnen. Zo geeft u de volgende werkdag al concrete en positieve feedback aan uw collega!  

 

Download hier de samenvatting van deze training.

Klantervaringen

"Het volgen van de training voor schrijfcoaches geeft je een goede ondergrond die je verder uit kunt werken binnen je eigen organisatie. Je krijgt tips en handvatten om de functie verder vorm te geven. En veel zin om er echt mee aan de slag te gaan!" Marieke van Gelderen, medewerker marketing en communicatie bij de Rabobank

"Iedereen is zijn eigen schrijfcoach. Maar als je ook de coach van een ander wilt worden, is een training voor schrijfcoach een aanrader. Lezen, meten, evalueren en bespreken. Zo simpel en effectief is het!" Mirjam de Lange, coördinator opleidingen bij Coöperatie Univé U.A.


"Sinds mijn schrijfcoachtraining is het erg leuk geworden om collega's te helpen hun brieven en e-mails te schrijven. En nog leuker zijn de reacties die we al krijgen van ontvangers van onze brieven en e-mails. Daar word ik echt warm van!" Annemiek Voesenek, wijkmanager bij Gemeente Etten-Leur


 

 

Data en kosten

Inschrijven

Locatie

Contact

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training. Kort en krachtig en helemaal op maat. Geen enkele training is standaard. Alle combinaties zijn mogelijk.

 

Een advies op maat

Wilt u een advies op maat? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.CONTACTFORMULIER
Sorry, we hebben ook de rood gemarkeerde gegevens van u nodig. Vul ze alstublieft in.
Uw naam: *
  Man Vrouw
Organisatie:
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Waar kunnen we
u mee helpen?